HOME  |  COP  |  Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

 

  1. Wat is een prothese?

Een prothese is een lichaam vervangend product. Een bepaald lichaamsdeel ontbreekt en wordt vervangen met een op maat gemaakte kunsthulpmiddel.

  1. Wat is een orthese?

Een orthese is een lichaam ondersteund product. Een bepaald lichaamsdeel of spier is verzwakt en wordt ondersteund met een op maat gemaakt orthese die om het verzwakte lichaamsdeel wordt geplaatst. Door deze ondersteuning wordt het lichaamsdeel weer functioneel.

  1. Wanneer moet mijn orthopedisch hulpmiddel vervangen worden?

De levensduur van een orthopedisch hulpmiddel is moeilijk te bepalen en is afhankelijk van elk individu. De leeftijd van de persoon, toestand van het gewricht, bewegingsintensiteit, onderhoud van het hulpmiddel en algemene gezondheid van de persoon zijn een paar factoren die invloed hebben op de slijtage van het orthopedisch hulpmiddel.

  1.  Hoe moet ik mijn orthopedisch hulmiddel onderhouden?

Elk orthopedisch hulpmiddel vereist een specifieke aanpak voor het onderhoud hiervan. Bij de levering. Bij het leveren van uw orthopedische hulpmiddel krijgt u deskundig advies van onze gediplomeerd team op welke wijze u dit middel het beste kan onderhouden.

  1. Wat heb ik nodig om een afspraak te maken bij het COP?

Om in aanmerking te komen voor een orthopedisch hulpmiddel moet u verwezen worden door een medisch specialist. Met uw verwijzing en een kopie van uw verzekering kan u een afspraak maken bij de administratieve medewerker.

  1. Worden de orthopedische hulpmiddelen vergoed?

De orthopedische hulpmiddelen worden vergoed door de basisverzekering van SVB en afhankelijk van uw particuliere verzekeraar worden de kosten voor uw orthopedisch hulpmiddel ook gedekt.